Srijeda, 12 Srpanj 2017

Sutra kreće humanitarna biciklijada do Albanije i natrag- dođite i ispratite naše Ogulince

Napisao/la 
Dvojica Ogulinaca, profesor Ivan Puškarić i Željko Magdić o kojima smo već nedavno govorili i pisali, sutra u 8,45 sati s Trga hrvatskih rodoljuba kreću na veliki biciklistički pothvat, a sve zbog plemenite ideje pomaganja dvoje teško bolesne djece iz Ogulina – Emi i Mateju! Podsjetimo, kreću na humanitarnu vožnju biciklima sve do Albanije i natrag!

Grad Ogulin i Udruga Oda prijateljstvu kupili su dva bicikla koja će gradonačelnik Dalibor Domitrović i predsjednik spomenute udruge, Hrvoje Magdić, sutra uručiti jednom djetetu iz Prve osnovne škole i iz Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.

Ideja humanitarne biciklijade do Albanije i natrag došla je od ove dvojice zaljubljenika u biciklizam, a zamišljena je na način da se za vrijeme njihove vožnje do Albanije i natrag prikupljaju financijska sredstva koja će se nakon njihova povratka donirati za liječenje djevojčice Eme i dječaka Mateja! Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu otvorila je poseban podračun u Erste banci na koji svi koji žele podržati ovu humanitarnu inicijativu i veliku žrtvu dvojice hrabrih Ogulinaca mogu uplatiti svoje donacije za Emu i Mateja do 31.7.2017. godine! Nakon završetka akcije sredstva će biti prebačena na žiro-račune roditelja Eme i Mateja, a račun se tada zatvara. Prikupljeni iznos i zahvale uplatiteljima bit će objavljeni po završetku akcije u medijima.
Donacije se mogu uplaćivati na račun u Erste banci: IBAN: HR0724020061500056208

Ruta vožnje biciklom je sljedeća: Ogulin-Gospić-Knin-Sinj-Imotski-Mostar-Metković-Neum-Dubrovnik-Tivat-Budva-Ulcinj-Skadar-Podgorica-Nikšić-Sarajevo-Travnik-Banja_Luka-Prijedor-Bihać-Ogulin u ukupnoj dužini oko 1.600 km.

Humanitarnu biciklijadu do Albanije i natrag podržavaju, osim Udruge Oda prijateljstvu, Grad Ogulin, Gradsko društvo Crvenog križa Ogulin, Turistička zajednica Grada Ogulina, Župa svetog Križa u Ogulinu, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Oštarijama, mnoga poduzeća, obrti i pojedinci. Medijski će ovu humanitarnu biciklijadu pratiti Radio Ogulin, Og portal, Grad Ogulin, a svakodnevne informacije moći će se naći i na facebook profilima dvojice biciklista. Važno je napomenuti da dvojica biciklista sami snose troškove ovoga putovanja i da je jedina njihova želja pomaganje Emi i Mateju.

Stoga, pozivaju sve da se u skladu sa svojim mogućnostima, uključe u ovu plemenitu i neobičnu akciju pomaganja Emi i Mateju i da svojim donacijama na navedeni račun podrže njih i njihovu žrtvu s idejom pomaganja!

Vjerujemo da će svi građani Ogulina, okolice, a i šire, i ovaj put pokazati veliko srce i pomoći te da ćemo sutra u što većem broju ispratiti naše bicikliste.
Pročitano 1849 puta