Petak, 11 Kolovoz 2017

Produženi vikend donosi i gužve na prometnicama

Napisao/la  Mihaela Milanović Poljak; foto: hak.hr
Pred nama je još jedan vikend u kome se očekuju gužve na prometnicama, što dokazuje i prometna prognoza Hrvatskog atuo kluba u kojoj stoji:

Na kraju ovog drugog vikenda u kolovozu slavimo blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza koji se tradicionalno obilježava u većini europskih država, budući da je blagdan u utorak, zasigurno će mnogi iskoristiti produženi vikend i otputovati na kraći odmor.
Također, vjernici iz Hrvatske, pohodit će mnogobrojna marijanska svetišta u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici u kojima očekujemo pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati. Vozače upozoravamo na mnogobrojne hodočasnike pješake kojih će na našim cestama biti tijekom noći i ranojutarnjih sati.
Jačanje prometa u smjeru mora, očekujemo u petak, 11. kolovoza, kad će dio građana, nakon kraja radnog vremena krenuti kako bi izbjegli subotnje gužve.
Ove nas subote, 12. kolovoza očekuje podjednak broj vozila u oba smjera, prema moru i prema unutrašnjosti, a vozit će se kao i prethodnih subota uz česte gužve i zastoje. Mnogo vozila naći će se na naplati Lučko na autocesti A1/A6 gdje će biti najduže kolone u oba smjera, na ulasku u smjeru mora od 6 do 13 sati, a na izlasku prema Zagrebu od 10 do 18 sati. (HAK)

Stoga, dragi vozači, ukoliko ne morate kretati na put, a posebice ukoliko ne volite zastoje i čekanja u prometu, za vrijeme ovog, mnogima produženog vikenda, izbjegnite putovanja.
Pročitano 1653 puta