Ponedjeljak, 04 Rujan 2017

Započela nova nastavna godina

Napisao/la 
Nova školska godina započinje danas i svim školarcima Karlovačke županije, a prvi je dan škole poseban doživljaj za prvašiće koji će prvi put u životu sjesti u školske klupe. U Hrvatskoj u školu kreće gotovo pola milijuna djece, od kojih je 40 tisuća prvašića.
Osnovnu školu Ivane Brlić Mažuranić ove godine pohađat će 480 učenika u 27 razrednih odjeljenja. Škola je o ove nastavne godine organizirana kroz jednosmjenski rad ,a produženi boravak pohađat će 29 učenika. Po riječima ravnateljice Anđelke Salopek nastavnici i učenici sudjelovat će u mnogobrojnim projektima, a onaj najznačajniji E škole ide dalje. Škola je u nastavnu godinu ušla bogatija za 30  računalnih tableta i 2. pametne ploče. Ravnateljica škole Anđelka Salopek imala je poruku za sve učenike.
 

 
U Prvoj osnovnoj školi s nestrpljenjem su dočekali prvašiće kojima su stariji učenici pripremili dobrodošlicu .Ravnatelj Zvonko Ranogajec nada se kooperativnosti nastavnika, roditelja i učenika te iščekuje uspješnu školsku godinu.Za učenike prvih i drugih razreda i ove školske godine  organiziran je produženi boravak u kojem još ima mjesta. Ljetne mjesece nastavnici su iskoristili za uređenje škole te su potaknuti zadrugom „Potjehova družina“ uredili zbornicu. Ravnatelj Ranogajec uputio je pozdravnu poruku uoči početka školske godine:
 

 
Obrtnička i tehnička škola ove godine u prve razrede upisala je 79 učenika. Iako je broj učenika manji u odnosu na prethodne godine popunjeni su svi razredni odjeli. Ukupno, školu pohađa 284 učenika u četverogodišnjim i trogodišnjim zanimanjima. Ravnateljica Zrinka Ceranić Jurković obratila se je učenicima rekavši:


 
U Gimnaziji Bernardina Frankopana spremno su dočekali početak školske godine posebno dočekavši učenike prvih razreda. Njih je ove godine 85 i upisani su u 2 razreda Gimnazije, hotelijersko turistički smjer, ekonomski smjer i smjer prodavača. Škola će i ove godine prakticirati program sheme voća i povrća, a posebno ističu titulu škole ambasadora EU parlamenta. Ravnateljica Sanja Dubić u pozdravnoj poruci pozvala je na suradnju :
 
Pročitano 1191 puta