Petak, 03 Srpanj 2015

Prvih osam zauvijek se pamti!

Napisao/la  Dubravko Dragičević
Veselo kako i dolikuje mladosti zatvorena je knjiga osnovnoškolskog obrazovanja jedne generacije  učenika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. U bogatom glazbeno scenskom programu učenici ,nastavnici i roditelji prisjetili su se svih zgoda i nezgoda kroz koje su prolazili na putu sazrijevanja istaknuvši sve pozitivne aspekte pohađanja ove školske ustanove. Ravnateljica škole Anđelka Salopek po prvi puta našla se je u dvostrukoj ulozi kao majka i ravnateljica te nije mogla suspregnuti suze koje su je podsjetile na radost podizanja svoje kćerke s kojom je poistovjetila cjelu generaciju. U izjavi za Radio Ogulin osvrnula se je na svečanost završe priredbe i podjele svjedodžbi o školovanju.
 
 
Posebnu nagradu, srebrni pečat Ivane Brlić Mažuranić zaslužili su učenici koji su svih osam razreda završili s odličnim prosjekom 5.00.
 
 
Po prvi puta škola je dobila učenicu i učenika generacije:
 
 
Razrednice završenih osmaša Marica Županić,Marina Turudić,Marina Jagnjić,Anita Verić i Monika Milanović dobile su zahvalu svojih učenika koji su im vrlo emotivnim pismima zahvalili na potpori u školovanju  i ruci potpore koja ih je vodila kroz najosjetljivije razdoblje odrastanja. Marica Županić u ime nastavnika, razrednika obratila se je učenicima i roditeljima istaknuvši ogromnu ulogu zvanja nastavnik koje se u ovoj fazi školovanja može svrstati pod naziv „drugi roditelj“.Zahvalu cjelom školskom kolektivu iskazala je u ime roditelja učenika Kristina Špigl Uhrl. Podjelom svjedodžbi uz suzu radosnicu završena je po mnogima jedna od najljepših faza odrastanja i školovanja. Nije to obična suza koju pustite svakodnevno kao izraz emocija. Ova suza ima duboko značenje jer predstavlja nakupljenu emociju koja je eskalirala kao rezultat brisanja svih negativnih aspekata školovanja nad kojim je prevladala samo svjetla i pozitivna vrijednost koja je napokon dobila puno značenje, prijateljstvo.
Pročitano 2092 puta