Nedjelja, 17 Rujan 2017

Dobra poplavila velik dio grada

Napisao/la 
Rijeka Dobra ponovo nije bila dobra. Najveći problemi su nastali u noći sa subote na nedjelju. Prema službenim podacima popela se na čak 338 centimetara na mjernoj postaji u Tukrovićima.
U 9 sati održana je sjednica Stožera civilne zaštite, na kojoj je rečeno da je sinoć od 22 sata, do jutros u 8 sati, zabilježen porast vodostaja Dobre od 85 centimetara. Na terenu su su sve službe, rekao je gradonačelnik Dalibor Domitrović u javljaju za naš radio.
Vatrogasci su imali nekoliko intervencija ispumpavanja podruma u Voćarskoj ulici i i dalje rade po pozivima. U dvorištu DVD-a na rasplolaganju su vreće s pijeskom, a na terenu 25 vatrogasaca. U pripravnosti su i sva dobrovoljna vatrogasna društva. Broj na koji se svi mogu javiti za potrebnu pomoć je 531-093.
GSS-ovci su također na terenu sa svim ljudstvom i 2 čamca, a u pripravnosti su stanice u Karlovcu i Gospiću, koje bi trebale stići u Ogulin kroz dva sata.
Prema riječima direktora Vodovoda Zdravka Paušića, voda je za piće upotrebljiva, a prema informacijama iz Stožera u naselju Struga isključena je električna energija.
Crveni križ također je na raspolaganju građanima i u slučaju potrebe možete im se javiti na 099-608-74-44.
Pacijentima iz Vrbovskog preporuča se da ne dolaze u ogulinsku bolnicu, već u neke druge koje su im najbliže.
Pročitano 1025 puta