Utorak, 03 Listopad 2017

Dječji tjedan - utorak

Napisao/la  Dubravka Vuković
U okviru Dječjeg tjedna danas je održano oslikavanje prostora oko vrtića i škola, a ponovo se moglo posjetiti Udrugu Radost. Održano je i predavanje za učenike petih razreda "Lica nasilja" u Prvoj osnovnoj školi. "Odbojkaške radosti iz knjižnice" upriličene su od 12,30 do 13, 30, a u poslijepodnevnim satima  su otvorena vrata Dječjeg vrtića Bistrac i to  od 17 do 19 sati. Održavaju se  kreativne radionice, dramska, likovna i glazbena, te kutić čitanja i pripovijedanja.
Učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić su se, u sklopu Dječjeg tjedna, uključili  u globalni događaj Kartonski izazov.
Riječ je o edukativnoj i društvenoj inicijativi potaknutoj kratkim filmom „Cainesarcade“ prepoznatim diljem svijeta za jedan od najinspirativnijih videa u 2012. godini.
Ovo je godišnji globalni događaj kojeg organizira fondacija „Imagination“ s ciljem njegovanja dječje kreativnosti i poduzetništva. U Hrvatskoj se dosadašnjih godina već nekoliko organizacija uključilo u ovaj izazov, a ove godine će Ogulin staviti svoje ime na kartu ove globalne inicijative u njenoj šestoj godišnjici.
Global CardboardChallenge potiče odgoj nove generacije inovatora koji imaju sve što je potrebno da izgrade svijet koji zamišljaju.
Izložba dječjih radova od kartona bila je  u dvorištu Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić danas od 10:00 do 11:30 sati.  Što su sve djeca smislila poslušajte u programu Radio Ogulina u subotu, od 9,30 sati, u emisiji "Tintilinić".
Pročitano 577 puta