Petak, 06 Listopad 2017

Pressica nad Đulinim ponorom

Napisao/la  Radio Ogulin
Izgradnja sustava obrane od poplava grada Ogulina i rješavanje imovinsko-pravnih poslova u ovom projektu, bile su tema tiskovne konferencije koju su održali župan Karlovačke županije Damir Jelić i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, a na kojoj su bile i Nataša Rahela Borovček iz Hrvatskih voda, te predstojnica Ureda državne uprave Ines Pavlačić.
Konferencija je po prvi put održana na neuobičajenom mjestu, u gradskom središtu, iznad Đulinog ponora.
Nataša Rahela Borovček govorila je o tome koliko je parcela otkupljeno i koliko ih još treba otkupiti, te naglasila susretljivost građana koji sudjeluju u tom procesu:


 
Ines Pavlačić podržala je inicijativu da se sve ubrza i da se retencija počne graditi što prije, te je u tom smislu istakla važnost poslova koja će obavljati ured državne uprave u Karlovcu:Gradonačelnik Dalibor Domitrović ponovio je i ovom prilikom da je retencija prijeka potreba stanovnika Ogulina:


 
Župan Damir Jelić ovu je tiskovnu nazvao jedinstvenom. Grad , županiju i državu spojila je, na žalost, nesreća, čije posljedice treba riješiti, ali se konačno pokazalo jedinstvo u pristupu rješavanja problema. Naglasio je da će se sve rješavati u osam točaka i da će se angažirati deset pravnika koji će pomagati u tom poslu. Evo što je na kraju tiskovne naglasio župan Damir Jelić:

Pročitano 661 puta