Utorak, 14 Srpanj 2015

16. sjednica Županijske skupštine

Napisao/la 
Na današnjoj, 16. sjednici Županijske skupštine postavljeno je desetak vijećničkih pitanja.
Vijećnicu Anu Milašinović zanimalo je plaćaju li se stranačke članarine s računa Županije. Pitala je župana Vučića i koliko je u Karlovačkoj županiji zaposleno najbližih rođaka županijskih čelnika. Vijećnika Ožanića zanimalo je što se događa s Poduzetničkim centrom. Uputio je i kritiku Razvojnoj agenciji, a na račun loših web stranica.
Vijećnik Žabčić pitao je koliko je mladih napustilo našu županiju i što možemo učiniti da ih zadržimo. Postavljeno je i pitanje vezano za nogostup u Draganiću. Vijećnik Uđbinac interesirao se kada će biti dovršen, obzirom da je s Hrvatskim cestama potpisan Sporazum o gradnji.
HSS-ov vijećnik Obajdin u prvi plan je stavio sigurnost u Karlovcu. Po njgovim riječima najmanje je desetak maloljetničkih bandi koje haraju gradom, posebice vikendom. Kako ističe, sami bi trebali rješavati taj problem, a ne čekati da to učini netko drugi.
Nakon ove problematike, dotako se dvojezičnih ploča. Smatra da je suvišno i degutantno raspravljati o takvim stvarima. Pitao je župana da li je Zajednica županija učinila nešto po tom pitanju.
Vojarna Luščić i danas je bila aktualna tema. Vijećnika Belavića zanimalo je zašto se ne dodijeli Gradu Karlovcu kako bi se moglo kreuti s uređenjem.
Cesta u Dugoj Resi je prekategorizirana. SDP-ovu vijećnicu Srakovčić zanimalo je tko je inicijator te odluke i zašto je to učinjeno.
Posljendnje pitanje postavio je vijećnik HSP AS-a Željko Bokulić. Zanimalo ga zašto na nedavni obilazak odlagališta otpada na Lemić brdu nisu pozvani svi županijski vijećnici.
Pročitano 1827 puta