Ponedjeljak, 30 Listopad 2017

Prihvaćen rebalans proračuna

Napisao/la 
Sjednica ogulinskog Gradskog vijeća počela je Aktualnim satom. Nakon pročitanih odgovora na vijećnička pitanja, krenulo se s postavljanjem novih. Pitanja su postavljali i oporbeni i vladajući vijećnici, na većinu pitanja odgovoreno je odmah, a na dio će se odgovoriti pisanim putem. S obzirom da je sjednica prenošena direktno putem našeg radija, nećemo ponavljati pitanja, već ćemo Aktualni sat, raspravu o proračunu i druge teme reprizirati u našem programu.

Žučna se rasprava vodila oko izmjena i dopuna ovogodišnjeg proračuna. Tu su se čula stranačka prepucavanja, HDZ je optuživao vladajuće, a oni su odgovorili kako je proračun 27 godina donosio HDZ i da SDP u 4 mjeseca nije mogao stvoriti ovaj gubitak. Uglavnom, manjak od 3,1 milijun kuna najviše će pretrpjeti korisnici proračuna, a od iduće godine i zaposleni u gradskoj upravi, kojima slijedi smanjenje određenih materijalnih prava.

Izmjene proračuna prihvaćene su sa 9 glasova za i šest protiv.
U nastavku sjednice raspravljalo se o još niz točaka, vezanih uz rebalans proračuna, a prihvaćeni su i novi koeficijenti za obračun plaća gradskih službenika i namještenika. Gradonačelniku i njegovim zamjenicima plaća je smanjena, prihvaćanjem Odluke o plaći i drugim pravima  gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika, za vrijeme profesionalnog obnašanja dužnosti.
Pročitano 1375 puta