Petak, 03 Studeni 2017

Gradonačelnik primio predstavnike Sportske zajednice

Napisao/la  Radio Ogulin
Gradonačelnik Ogulina je u svoj ured u salu za sastanke pozvao članove Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednika Nadzornog odbora Sportske zajednice, predsjednika Sportske zajednice i tajnika Sportske zajednice, a nazočan je bio i zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja.

Povod sastanku su učestale posjete predstavnika sportskih klubova gradonačelniku prilikom kojih mu se isti žale da je način raspodjele financijskih sredstava koje dobivaju od Sportske zajednice nepravedan. Uglavnom su svi nezadovoljni i smatraju kako njihov klub dobiva premalo u odnosu na druge klubove i puno manje nego što su dobivali prije 5 godina.

Kako bi riješio ovaj problem gradonačelnik je pozvao na sastanak predstavnike Sportske zajednice.

Tajnik Sportske zajednice Mario Pavić je obrazložio kako se sredstva dodjeljuju temeljem pravila i natječaja koji su javno objavljeni. Unatoč tome većina nazočnih je izjavila kako oni i članovi njihovih klubova nisu zadovoljni dodijeljenim sredstvima i načinom raspodjele sredstava.

Kao rješenje problema zaključeno je da će se na idućoj Skupštini Sportske zajednice, koja će biti održana još ove godine i na kojoj će biti prisutni predstavnici svih sportova, glasati o povjerenju predsjedniku Sportske zajednice i članovima Izvršnog odbora Sportske zajednice te će, ako tako predstavnici klubova odluče, biti postavljeni novi članovi Izvršnog odbora i novi predsjednik.

Što se smanjenja sredstava za sport tiče, gradonačelnik je podsjetio da je proračun Ogulina nekada iznosio 90-tak milijuna kuna, a sada iznosi 35 milijuna kuna i svake godine je sve manji i to je razlog zašto su nekad klubovi dobivali više novca nego danas i zašto će u budućnosti, nastavi li se ovaj trend, dobivati sve manje novca.

Na protekloj sjednici Gradskog vijeća javnost je mogla čuti da su rebalansom proračuna smanjeni opći prihodi proračuna za 3,1 milijuna kuna, a upravo iz ovih prihoda se financira sport. Da bi se proračun uravnotežio, što je zakonska obveza, moraju se smanjiti i rashodi, a to znači i rashodi za sport.

Što se iduće 2018. godine tiče gradonačelnik je napomenuo kako se niti za tu godinu ne očekuje povećanje općih prihoda, pa prema tome sportski klubovi u 2018. godini ne trebaju očekivati povećanje financijskih sredstava jer ih jednostavno neće biti.

Na kraju gradonačelnik je zaključio sastanak riječima da je temeljni cilj njega i njegova tima jačanje gospodarstva. Kad se otvore radna mjesta i kad se jače počne puniti gradski proračun onda će biti više novca za sport, a do tada se svi moramo pokriti s onoliko novca koliko imamo.
Pročitano 1309 puta