Utorak, 14 Srpanj 2015

Sevdahom oduševili Ogulince

Napisao/la  Dubravka Vuković
Ogulinci željni kulturnih događanja, proteklog su vikenda mogli uživati u nekoliko manifestacija održanih u našem gradu, koje su se održavale  u sklopu ovogodišnjih Frankopanskih ljetnih večeri.
U petak su u večernjim satima na ljetnoj pozornici u Frankopanskom kaštelu nastupili  članovi folklornih skupina koje sudjeluju u Mađunarodnom festivalu folklora u Karlovačkoj županiji, a u subotu je na istom mjestu održan koncert Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, te njihovih gostiju, članova istoimenog društva  iz  Krnjaka. Nakon pozdravnih riječi predsjednice SKD-a Prosvjeta iz Ogulina Sanje Klipe, nazočna je pozdravio zamjenik gradonačelnika Mićo Zatezalo, istakavši kako se nada da će njihovi nastupi i dalje biti dio Frankopanskih ljetnih večeri.
A prava „glazbena poslastica“ priređena je u nedjelju! U atriju Hotela Frankopan održan je koncert sevdaha, na kojem je nastupilo troje akademskih glazbenika: pjevačica Zrinka Posavec, Tihomir Hojsak na kontrabasu i Ambrozije Puškarić na gitari. Oduševili su ogulinsku publiku izvedbama poznatih sevdalinki, kao što su  Sejdefu majka buđaše, Imam jednu želju, Zvijezda tjera mjeseca, Emina i mnoge druge. Stoga nije čudo da ih je  mnoštvo okupljeno u atriju nekoliko puta  pljeskom pozvalo na ostanak na pozornici, te su mnogi s  njima zapjevali poznate im hitove.
Frankopanske ljetne večeri nastavljaju se u petak, koncertom članova KUD-a Klek, te njihovih prijatelja iz Španjolske.
Pročitano 1677 puta