Ponedjeljak, 20 Srpanj 2015

Završene Frankopanske ljetne večeri

Napisao/la 
Proteklih tjedana zahvaljujući Frankopanskim ljetnim večerima, imali smo priliku uživati u nizu kulturnih manifestacija. 
Osim nastupa domaćih kulturnih društava, Ogulinom su prodefilirale folklorne skupine iz raznih krajeva svijeta, a postavljene su i izložbe. Slušali smo razne koncerte, poput onoga koji su održali gosti iz Francuske i Hrvatsko pjevačko društvo Klek, kao i koncert sevdaha koji je mnoge vratio u mladost.
 
Vikend koji je iza nas započeo je svečanim koncertom KUD-a Klek i folklorne skupine iz španjolske pokrajine Galicije, koji su nam prenijeli djelić svoje kulture i glazbe. U subotu 18. srpnja, u Parku kralja Tomislava održan je svečani koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i Limene glazbe Duga Rese. Razveselili su publiku modernim skladba na limenim instrumentima. 
 
Na samom kraju Frankopanskih ljetnih večeri, postavljena je izložba Likovnog društva Frankopan, a koja se može razgledati u konferencijskoj dvorani POU Ogulin. Ovim povodom održan je i koncert mlade glazbenice Ane Carle Maze. Ova simpatična pjevačica i skladateljica čileansko kubanskog porijekla, uvela je ogulinsku publiku u neke daleke ali iznimno ugodne zvukove violončela.
Kako to obično biva, sve što je lijepo, kratko traje. Nadamo se da će i slijedeće godine biti prilike za uživanje u sličnim manifestacijama, a da će odaziv publike biti još bolji.
Pročitano 1824 puta