Subota, 16 Prosinac 2017

Domitrović i Stipetić zahvalili svim žurnim službama

Napisao/la 
Mnogi Ogulinci noćas nisu mirno spavali, međutim sve je ovog puta prošlo dobro. S obzirom da je sinoć bio zabilježen porast vodostaja rijeke Dobre na mjernom mjestu Turkovići, odmah se u večernjim satima sastao Stožer za zaštisu i spašavanje, jer se željelo  na vrijeme dogovoriti o svim pojedinostima u slučaju poplave.  Na sastanku su i ovog puta bili predstavnici  grada na čelu s gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem, te predstavnici Hrvatskih voda Davorin Pliha  i Biljana Željeznjak. U Ogulinu je bioi Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Karlovac.

Operativni centar bio je u prostorijama HGSS-a stanice Ogulin, a na terenu policija i sve ostale žurne službe.

Po završetku sjednice, u 21,45 minuta zatvorena je državna cesta D 42 u središtu Ogulina, iza Frankopanskog kaštela, jer se voda ipak izlila. Na sreću, nije dalje rasla. Vodostaj Dobre na mjernoj postaji Turkovići, od 01 sat jutros, ima trend opadanja, pa  je jutros u 9 sati izmjereno  235  cm.

Jutros se sastao i Stožer za zaštitu i spašavanje, koji je tijekom noći pratio situaciju, te ističu da je bilo nekoliko intervencija na postavljanju vreća s pijsekom, oko dvije kuće u Zagradu. Intervenirali su vatrogasci na  izvlačenju automobila iz vode, iza Frankopanske kule.

Davorin Pliha iz Hrvatskih voda, na sjednici Stožera je naglasio da je vodostaj u Đulinom ponoru  nizak, te se ne mogu  izvlačiti naplavine. Ima ih jako malo,  pa nema ni  potrebe. Kad se voda povuče, pristupit će se čišćenju rubnih dijelova.

Predsjednik Stožera  Željko Stipetić pohvalio je ovom prigodom sve službe, a  gradonačelnik Dalibor Domitrović uputio im je zahvalu. Nada se da će se u buduće što manje sastajati u ovakvim situacijama.
Pročitano 732 puta