Srijeda, 24 Siječanj 2018

Ivana Salopek Šumonja: "Oduševljena sam vašim entuzijazmom"

Napisao/la  Tina Trivanović
U udruzi Radost Ogulin u srijedu je održan radni sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Salopek Šumonja, na temu prezentacije provedbe projekta "Bez prepreka do životnih kompetencija".
Udruga ovaj projekt provodi u suradnji s ogulinskim osnovnim školama, OŠ "Josipdol" iz Josipdola, te Ekonomsko turističkom školom iz Karlovca. Projektom su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta osigurana sredstva, u iznosu od 229.000 kuna, za rad šest pomoćnika u nastavi za šestero djece s poteškoćama u razvoju za tekuću školsku godinu. Predstavnici udruge i partnerskih odgojno - obrazovnih ustanova upoznali su zamjenicu gradonačelnika sa tijekom provedbe projekta, a u nastavku se povela rasprava o potrebama, problemima i statusu djece s poteškoćama u razvoju s posebnim naglaskom na ostvarivanje Ustavom zajamčenog prava na odgoj i obrazovanje. Tijekom sastanka naglasak je stavljen i na rad pomoćnika u nastavi koji su potplaćeni za svoj rad obzirom da su takvi uvjeti posljedica visine odobrenih sredstava koji stoje na raspolaganju udrugama.
Zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja iskazala je velikio zanimanje za rad udruge i problematiku djece s poteškoćama u razvoju, pohvalivši nastojanja udruge da radom na projektima premosti poteškće s kojima se svakodnevno susreću njeni čalnovi.
Ivana Salopek Šumonja zaključno je istaknula kako udruga "Radost" u budućnosti može računati na bezrezervnu podršku gradske vlasti, uz napomenu kako je oduševljena razinom entuzijazma kojeg je zatekla među članovima udruge.
Pročitano 844 puta