Četvrtak, 25 Siječanj 2018

Ima li nade za nas.....?!

Napisao/la  Tina Trivanović
25. siječnja 2011. godine perjanicu zimskog turizma našeg kraja zadesila je velika tragedija. Naime, krovište zgrade kotlovnice, koje se nalazi u sklopu objekta u kojem je smještena recepcija, uprava i restoran Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici zahvatio je  požar kojeg su vatrgasci lokalizirali tek u jutarnjim satima. S vatrenom stihijom koja je progutala glavni objekt HOC-a Bjelolasica borilo se 65 mahom ogulinskih vatrogasaca koji su sa 14 navalnih vozila, nažalost bezuspješno pokušavali obuzdati požar. Vatrogasci su radili u teškim uvjetima na temperaturama od čak -20 Celzijevih stupanjeva. U tom trenutku je na Bjelolasici boravilo oko 150 gostiju, a prava je sreća da nitko nije stradao.
Tih dana mnogi su se pitali da li je to kraj HOC-a Bjelolasica? I, nažalost,  bio je – i to ne samo za olimpijski centar i njegove zaposlenike, već i za loklano stanovništvo i brojne vikendaše koji su uložili značajna sredstva u  razvoj turističke ponude i smještajnih kapaciteta.

Unatoč brojnim obećanjima svih prijašnjih garnitura vlasti danas je stanje gotovo isto, ako ne i gore. U prosincu prošle godine održana je 11 javna dražba, međutim zainteresiranih kupaca nije bilo.
Ima li dobrih vijesti za HOC Bjelolasicu pokušali smo doznati od stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina, koji je za slušatelje našeg radija rekao:Obzirom da su se u nekim medijima posljednjih dana pojavile informacije kako postoje zainteresirani kupci za Bjelolasicu, za komentar smo zamolili i gradonačelnika Dalibora Domitrovića:Bilo kako bilo, preostaje nam jedino nada kako će sunce iznad nekadašnjeg olimpijskog centra uskoro ponovno zasjati.
Pročitano 751 puta