Četvrtak, 25 Siječanj 2018

Projektima do novih radnih mjesta i obnove demografske slike

Napisao/la  Tina Trivanović
Projekti Karlovačke županije na područjima jedinica lokalne samouprave u ovom mandatu županijske vlasti bili su tema konferencije za medije koju je u četvrtak, 25. siječnja, u Uredu župana Karlovačke županije održao župan Damir Jelić sa suradnicima.
Župan Jelić govorio je o 407 projekata koji će tijekom ovog četverogodišnjeg mandata biti pripremani i realizirani na području Karlovačke županije, pod radnim nazivom "407 za 047". Projekti su pripremani zajedno s jedinicama lokalne samouprave i nacionalnom razinom, a jučer su predstavljeni gradonačelnicima i načelnicima općina koji su ih podržali. Radi se o projektima milijunskih vrijednosti, a njima su obuhvaćeni svi gradovi i općine u Karlovačkoj županiji i produkt su težnji i potreba za kvalitetnijim komunalnim standardom i boljim životnim uvjetima stanovništva Karlovačke županije. Kako je istaknuo župan Jelić, 50% ovih projekata bit će realizirano do kraja ovog mandata, oko 25% bi trebalo biti u potpunosti dokumentacijiski pripremljeno dok bi ostatak ovisio o mogućnostima i realitetu ostvarenja obzirom na dostupna financijska sredstva tijekom ovog mandata. Cilj rada na svim ovim projektima je stvaranje radnih mjesta u funkciji demografske obnove prostora županije.
Više o projektima koji su u planu za grad Ogulin, te općine Saborsko, Plaški i Josipdol doznajte u našoj nedjeljnoj emisiji "Oči u oči" od 9 sati i 30 minuta.
Pročitano 718 puta