Subota, 10 Veljača 2018

DVD Josipdol za 112. rođendan obnovio vozni park

Napisao/la 
Svoju redovnu godišnju skupštinu, prošli tjedan održao je i DVD Josipdol. U subotu, 3. veljače imali su razlog za višestruko slavlje. Naime, ovo društvo koje trenutno broji 212 članova od čega 28 operativnih vatrogasaca, postoji od davne 1906. godine, odnosno punih 112 godina. Kako doznajemo od Steve Jakšića, zapovjednika DVD-a, dugogodišnjim članovima uručili su priznanja, a srebrnim i brončanim plamenicama posebno su zahvalili četvorici vatrogasaca koji su prošlo ljeto proveli na dislokaciji u Dalmaciji.

Nakon trogodišnje borbe s papirologijom i bivšim vlasnikom, proteklih su mjeseci uspjeli registrirati polovnu vatrogasnu cisternu koju je za njihove potrebe kupila Općina Josipdol. Predsjednik DVD-a, Matija Belančić, istakao je važnost obnavljanja njihovog starog i već dotrajalog voznog parka ovim vozilom koje je koštalo oko 300 tisuća kuna jer će znatno ubrzati i poboljšati kvalitetu rada vatrogasaca.
Predsjednik Belančić ističe i da DVD Josipdol trenutno radi u iznimno teškim uvjetim ali se nada kako će se i to u dogledno vrijeme promijeniti. Naime, Općina Josipdol kupila je zemljište na kome planiraju izgradnju vatrogasnog doma.
Pročitano 773 puta