Utorak, 06 Ožujak 2018

"Čitam sebi, čitam tebi"

Napisao 
Uz današnju tehnologiju koja okružuje najmlađe od malih nogu, ne čudi činjenica kako sve manje i manje djece čita knjige. Većinu vremena djeca provode pred monitorima i malim ekranima, zaboravljajući čari čitanja knjiga.
Kako bi razvili i unaprijedili čitateljske vještine, učenici 1.b razreda ogulinske Prve osnovne škole kroz cijelu školsku godinu provode projekt "Čitam sebi, čitam tebi". Projekt je to koji ima za cilj razvoj čitateljskih vještina i navika, razvoj interesa za knjigu i čitanje, te poticanje zajedničkog čitanja roditelja i djece, učenik - učeniku, učenik – učiteljici. Time se nastoji ukazati na važnost takvog čitanja za uspješno ovladavanje vještinom čitanja.
Jedna od projektnih aktivnosti je i izrada razredne knjižnice. Učenici tako prikupljaju novac, te svakog tjedna kupuju zanimljive slikovnice. Nadamo se kako će njihova knjižnica s vremenom brojne naslove u kojima će čitajući zajedno uživati.

Pohvalna je i činjenica da su učenici upravo 1b danas, s učiteljicom Slavicom Tripalo, posjetili ogulinsku knjižnicu i tom prigodom darovali 40-ak slikovnica koje su sami prikupili. Time su se odazvali akciji gradske knjižnice, pod nazivom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, a prikupljene slikovnice bit će donirane tijekom slijedećeg tjedna pedijatrijskoj ambulanti Doma zdravlja.
Pročitano 1150 puta