Srijeda, 07 Ožujak 2018

Djelatnici JVP Ogulin u par dana odradili 21 intervenciju čišćenja krovova

Napisao/la 
Zbog obilnog snijega koji je pao, a zadržao se na mnogim krovovima, proteklih smo dana svjedoci opasnosti koja nam doslovce «visi nad glavom». Obzirom da je temperatura porasla, a snijeg se počeo topiti, postoji velika mogućnost da sklizne s krova na parkirane automobile ili u onom najgorem slučaju, na pješake.

Kako bi to spriječili djelatnici JVP Ogulin od petka su uspješno odradili 21 intervenciju skidanja snijega i leda s ruba krovova. Kako doznajemo od njihovog zapovjednika Ivana Luketića, mnoge intervencije su zahtjevne, pa čak i opasne, zbog čega su dvije i odgodili dok se ne osigura pristupačnost kako bi vatrogasci bili sigurni za vrijeme rada.
Većinu posla odradili su na poziv građana, najčešće iz staračkih domaćinstava, ali skidali su i led sa ustanova poput zgrade OTŠ na kojoj su intervenirali danas. Zapovjednik ističe da su velik posao, osim JVP Ogulin, odradila i dobrovoljna vatrogasna društva s našeg područja. Naravno, svi besplatno.

Osim spomenutih intervencija, u ovo vrijeme koje nije podložno požarima, u JVP pregledavaju opremu i pripremaju sve potrebno za onaj najgori scenarij- poplavu. Preostaje nam nadati se da za time neće biti potrebe.
Pročitano 1307 puta