Petak, 23 Ožujak 2018

Subota donosi pregršt događanja

Napisao/la 
Sutra će na Trgu kod golubice, ali i u njegovom neposrednom okruženju, biti vrlo živo, dinamično i veselo. Naime, u sklopu manifestacije "Uskrs u Ogulinu" u 9 sati počinje s radom Uskrsni sajam.
Trgom kod Golubice, u to vrijeme, dominirat će žuta boja zbog prigodne prodaje narcisa. Savjet za zdravlje Karlovačke županije, Udruga žena liječenih od bolesti dojke Europa Donna „ Agatha „ Karlovac i domovi zdravlja Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj i Vojnić i ove godine provode akciju "Dan narcisa" posvećenu oboljelima od raka dojke. U Ogulinu će akciju provoditi Dom zdravlja Ogulin i to u vremenu od 9 do 13 sati.

U 10 sati, u Konferencijskoj dvorani Pučkog učilišta bit će uprizorena lutkarska predstava "Jaje" koju će izvesti odgajateljice DV Bistrac, a u sklopu "Uskrsa u Ogulinu".
Od 11 sati možete se pridružiti i potrazi za pisanicama, koja će se odvijati u dvorištu Franskopanskog kaštela. U 11 sati i 30 minuta u Zavičajnom muzeju Ogulin počinje radionica za ogulinske gimnazijalce pod nazivom "Hrvatski uskrsni običaji ukrašavanja pisanica". Sat vremena kasnije, na istoj lokaciji, počinje i radionica "Tradicijski načini bojenja jaja". U manifestaciji sudjeluje i Ivanina kuća bajke gdje, u 11 sati i 30 minuta, počinje kreativna radionica "Izrade košarica za jaja".

Subotnji večernji program donosi i predstavu učenika Obrtničko – tehničke škole Ogulin pod nazivom "Lazarovo uskrsnuće". Vjerujemo kako ćete, od svega ponuđenoga, uspjeti za sebe pronaći nešto zanimljivo. Ukoliko i ne pronađete nešto, manifestacija "Uskrs u Ogulinu" se nastavlja i slijedeći tjedan.
Pročitano 1350 puta