Petak, 06 Travanj 2018

Održana sjednica Skupštine Područne vatrogasne zajednice Ogulin

Napisao 
U Vatrogasnom domu DVD-a Zagorje u četvrtak je pod predsjedanjem Franje Kolića održana 9. redovna sjednica skupštine Područne vatrogasne zajednice Oguli na kojoj je bilo je nazočno 35, od ukupno 44 delegata. U izviješću o radu Franjo Kolić je naglasio kako se manje nego do sad radilo na polaganju vatrogasnih ispita, te će se to u ovoj godini promijeniti. Vatrogasce treba osposobiti za gašenje šumskih požara, za što je iskazan slab interes. Osim toga, rekao je Kolić, nužno je nabaviti i novu opremu, a jedan od prioriteta je uređenje Vatrogasnog doma u Ogulinu i pomlađivanje voznog parka.

Zapovjednik Područne vatrogasne zajednice Ivan Luketić osvrnuo se na operativne akcije i naglasio kako je lani broj vatrogasnih intervencija bio u velikom porastu, dok je zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Goran Franković najveći problem vidi u nedostatku ljudi kojih jer ih je u vatrogastvu sve manje.
Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović izvijestio je prisutne da će Grad Ogulin ove godine za vatrogastvo izdvojiti 15 posto više sredstava nego lani. Na kraju skupštine posebna su priznanja uručena Gordanu Badanjku i Luki Božićeviću, o čijem smo pothvatu na spašavanju utopljenika već govorili.
Pročitano 1324 puta