Četvrtak, 12 Travanj 2018

Pučko dobilo novog koordinatora projekta

Napisao/la 
Gradonačelnik Dalibor Domitrović je na projektu uređenja zgrade Pučkog otvorenog učilišta, umjesto Zdravka Salopeka, za koordinatora projekta imenovao diplomiranog inženjera građevine Željka Gračanina. On je, kako bi se upoznao s problematikom vezanom uz ovaj projekt, s izvođačem radova i stručnim nadzorom obišao objekt i gradilište. U pratnji su im bili zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i bivši koordinator Zdravko Salopek. Nakon obilaska gradilišta, o statusu projekta i stupnju dovršenosti radova izvijestili su gradonačelnika u njegovom uredu.

Prema procjeni gradske uprave, kako bi se u potpunosti dovršili radovi, potrebno je uložiti još približno osam milijuna kuna, od čega se najveći dio troška odnosi upravo na dvoranu i pozornicu sa scenskom i ostalom opremom. Do sada je na uređenje potrošeno nešto više od 17 milijuna kuna. Trenutno su sporedne prostorije u visokom stupnju dovršenosti, a uz mala ulaganja moglo bi ih se staviti u funkciju. Prva naredna faza radova odnosi se na montažu čelične konstrukcije u kino dvorani na koju će se položiti protupožarni paneli i „sprinkler“ sustav protupožarne zaštite.
Nakon postavljanja čelične konstrukcije, prioritet će biti dovršetak sporednih prostorija i njihovo stavljanje u funkciju. Radi se o dodatnim učionicama za održavanje raznih radionica, za vježbe KUD-ova, plesačkih, pjevačkih društava i slično, te svlačionicama i sanitarnom čvoru.
Posljednja faza radova odnosi se na uređenje same dvorane i pozornice, čiji dovršetak ovisi o financijskim sredstvima koja trenutno nisu osigurana.
Pročitano 703 puta