Srijeda, 09 Svibanj 2018

Čelni ljudi grada obišli neka gradska naselja

Napisao 
Kakvo je stanje prometnica nakon zime, je li dječja igrališta potrebno obnavljati i u kojoj mjeri, što sa bespravo sagrađenim garažama, te na koji način se može grad urediti da budu stanovnici zadovoljni, gradonačelnik Dalibor Domitrović se pokušao uvjeriti na licu mjesta, obilazeći teren sa svojom zamjenicom Ivanom Salopek Šumonja i djelatnikom gradske uprave Zdravkom Salopekom.
Obišli su nekoliko gradskih četvrti, među njima i Vijenac Ive Marinkovića, naselje Strugu i Kopele. Kroz razgovor s mještanima, saslušali su njihove prijedloge i ideje. Konačna, službena odluka donijeti će se nakon što se sve dobro prouči i kad se bude znalo koliko sredstava je potrebno za realizaciju određenih zahvata. Za stanare Vijenca Ive Marinkovića poseban problem predstavljaju oborinske vode, ali vidljiv je i trud pojedinih stanara tog naselja koji su samoinicijativno uredili svoj okoliš, posadili cvijeće i postavili klupe, ne čekajući ničiju pomoć.

Obilazak terena i samog užeg središta grada u srijedu je nastavila Ivana Salopek Šumonja, zamjenica gradonačelnika grada Ogulina. Otišla se tako uvjeriti iz prve ruke u kakvom je stanju dječje igralište i nije baš bila zadovoljna onim što je vidjela. Potrgan je dio ljuljačke, nekoliko dasaka je otkinuto, a rupe predstavljaju opasnost za djecu. Intervenirala je odmah kod gradskih službi i zatražila da se sve što prije sanira, a rekla nam je da će predložiti postavljanje ograde na dijelu prema prometnici. Potom je obišla prodavače na gradskoj tržnici i pitala ih da li sve funkcionira kako treba i ima li kakvih prigovora. Neki su odgovorili da je sve u redu, no bilo je i onih koji se s tim nisu složili. Smeta ih, kazali su, što ih čistači tjeraju da napuste tržnicu već u 13 sati, što im se ne događa nigdje drugdje. "Za postavljanje štanda sa robom treba nam bar dva sata i isto toliko da sve spremimo. Zato nije u redu da se na nas viče i metlom tjera da odemo što prije"- čuli smo danas pritužbu jedne prodavačice koja je napomenula i da bi bilo dobro da se štandovi postave drugačije, kako bi pristup prema svima bio moguć, a sredina bi se ostavila za nesmetan prolaz.
Nadamo se kako će se i za ove probleme uskoro iznaći najbolje moguće rješenje
Pročitano 701 puta