Četvrtak, 10 Svibanj 2018

Milorad Pupovac posjetio Ogulin i okolna mjesta

Napisao/la 
Na poziv zamjenika gradonačelnika Grada Ogulina i potpredsjednika Gradskog odbora SDSS-a Grada Ogulina, Nevena Ivoševića u srijedu je naš grad i okolna mjesta obišao saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.
Cilj ovog radnog posjeta bio je susret s političkim, vjerskim i kulurnim predstavnicima i pripadnicima lokalne srpske zajednice, te upoznavanje s akutnim i gorućim problemima s kojima se nose svi stanovnici cijelog ogulinskog područja. Obzirom da je SDSS-a na nacionalnoj razini dio vladajuće koalicije, čelnim ljudima Grada Ogulina Milorad Pupovac je ponudio pomoć u rješavanju poteškoća koje su pod ingerencijom tijela državne vlasti. S tim ciljem upriličeno je upoznavanje i održavanje prvog radnog sastanka s gradskim dužnosnicima. Tijekom sastanka gradonačelnik Dalibor Domitrović izvjestio je saborskog zastupnika o aktivnostima i nastojanjima gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Ogulina.

Zamoljen za komentar, Milorad Pupovac nam je pojasnio o čemu je bilo riječi tijekom sastanka:Razgovaralo se i o zemljišnim knjigama koje su stavljene van snage sa naglaskom na KO Drežnica, te je načelno dogovoren sastanak sa ministrom pravosuđa za par dana.
Potom je u Gradskoj knjižnici održan sastanak sa predstavnicima svjetovnog života grada, gospodarstvenika i antifašista. Prof. Pupovca prisutni su upoznali s poteškoćama s kojima se susreću u radu, te problemima s infrastrukturom u gradu Ogulinu.
Na kraju gostovanja u našem gradu prof. Pupovac je posjetio i parohijski dom za kojeg je iz Ministarstva kulture osigurano 250.000kn, a svi zajedno će učiniti napore kako bi se okončala rekonstrukcija doma.

Posjet Milorada Pupovca našem gradu iskoristili smo kako bi snimili i emisiju "Manjine su naše bogatstvo", a o čemu je bilo riječi poslušajte u narednom izdanju emisije koju pripremamo za 22. svibanj u našem programu.
Pročitano 789 puta