Petak, 11 Svibanj 2018

Učenici učenicima prezentirali zanimljiv spoj zavičajne baštine i modernih tehnologija

Napisao/la 
U OŠ "Ivane Brlić Mažuranić" jučer je prezentiran zanimljiv spoj zavičajne baštine i modernih tehnologija. Naime, učenici 4.a i 4.b razreda, te 6.-ih razreda ove škole, učenicima i nastavnicama Prve osnovne škole Ogulin, prezentirali su Zavičajnu slovaricu pod nazivom "Opri okno za rič ogulinsku". Voditeljice projekta Zavičajne slovarice su Alemka Lovnički i Glorija Domitrović. Na zanimljivoj prezentaciji bila je i naša ekipa, pa smo ovom prigodom snimili niz fotografija, ali i kraći razgovor.
Tako nam je učiteljica, Glorija Domitrović pojasnila kako je uopće nastala Zavičajna slovarica:Rad na Zavičajnoj slovarici trajao je tijekom cijele školske godine, a na projektu su aktivno sudjelovali i učenici.
Učiteljica Alemka Lovnički u nastavku nam je pojasnila kako se zapravo radi o zanimljivoj sintezi:Voditeljice ovog projekta uputile su veliku zahvalu svoj djeci, roditeljima, bakama i djedovima, ali i Ogulincu Maksimu Sušnju koji im je ustupio riječnik ogulinskih fraza i pojmova koje je sakupljao tijekom čitavog niza godina.

U nastavku je predstavljen i projekt s micro bitovima pod nazivom "Biljko, jesi li žedna?". Ovaj istraživački rad s micro bitovima s učenicima 4.a i 6.-ih razreda nadgledale su i pratile Alemka Lovnički i Anita Belančić. Nastavnica Anita Belančić za slušatelje našeg radija pojašnjava što su to micro bitovi i kako je nastao ovaj zanimljiv istraživački rad:Učenici "Prve osnovne škole" i njihove učiteljice s velikim zanimanjem su pratili ovu prezentaciju. Na našoj web stranici možete pogledati snimljene fotografije.
Pročitano 834 puta