Utorak, 15 Svibanj 2018

Aleksandar Kovačević je novi umjetnički direktor OGFB-a

Napisao 
Novi umjetnički direktor Ogulinskog festivala bajke je Aleksandar Kovačević, koji je naslijedio dugogodišnjeg direktora Maria Kovača. Odlučeno je to na sjednici Turističkog vijeća, koja je održana 25. travnja ove godine.
Aleksandar Kovačević poznat je medijskim djelatnicima, ali i djelatnicima u kulturi. Organizator je brojnih kulturnih događanja i manifestacija, a posljednja od njih je “SVI za JEDNO HRVATSKO NAJ”, koja je nedavno održana u Vukovaru. Novi umjetnički ravnatelj je javnosti poznat po radu na brojnim projektima poput Turbo limach Showa, Putujućeg dječjeg festivala, Brodom po Jadranu, Prvih novina dostupnih slijepim i slabovidnim, Materine priče, IV. Hrvatskih svjetskih igara, Adventa u Zadru i slično.

Ogulinski festival bajke ove će se godine, prema riječima direktirice Turističkog ureda Sonje Drašković, održati od 8. do 10. lipnja, a prema izjavama  Aleksandra Kovačevića nastojat će se što više medijski prezentirati i ove godine će se upravo tu najbolje vidjeti njegova uloga, kako bi i šira javnost znala za ovaj događaj, te ga popratila. Nastojat će da otvorenje medijski poprati i HRT, a najavio je i mogućnost dolaska malih zvončara iz Rijeke.
U ovu nedjelju, s početkom u 9 i 30 sati, imat ćete priliku poslušati novo izdanje emisije "Oči u oči" u kojoj ćemo ugostiti upravo novog umjetničkog direktora OGFB-a, Alesandra Kovačevića, ali i direktiricu Turističkog ureda, Sonju Drašković.
Pročitano 719 puta