Petak, 15 Lipanj 2018

Predstavnici Kernena i Dombovara u Ogulinu

Napisao 
Do nedjelje će u našem gradu boraviti prijatelji, biciklisti iz gradova Kernena i Dombovara. Suradnja predstavnika ova tri grada počela je ovog proljeća u Dombovaru, sa kojim je Ogulin grad prijatelj već dugi niz godina. Kernen je, pak, također grad prijatelj Dombovara i izrazili su  želju da nas posjete. Domaćini su njihovu želju i ispunili.
Njih 24-oro  stiglo je u četvrtak u poslijepodnevnim satima i smješteni su u nekoliko apartmana. U Vrbovskom su ih najprije dočekali članovi Biciklističkih klubova  Babaroge i  Frankopan.  Uslijedila je  vožnja kroz Cetin  do Ogulina, gdje su ih dočekali gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegovi suradnici. Druženje u kratko nastavljeno u  atriju Hotela Frankopan.
Potom su se svi zajedno zaputili do Prve osnovne škole, gdje ih je dočekao ravnatelj Zvonko Ranogajec, nastavnici i učenici škole. Tamo im je dobrodošlicu poželio gradonačelnik Dalibor Domitrović, nakon čega su tri gradonačelnika posadila drva prijateljstva.
Zanimljivo je da su gosti iz Njemačke došli obučeni u majice sa crveno-bijelim kockicama, a svi gradonačelnici na njima su imali ispisani njihova imena.

Danas su sa domaćinima obišli su gradske znamenitosti, a posjetili su i Zavičaji muzej i Ivaninu kuću bajke. Tijekom poslijepodneva organizirano je druženje na Šmitovom jezeru uz biciklističku turu pod nazivom „Tri jezera“. Tamo su ih članovi “Babaroga” dočekali s čobancem.
Subota je rezervirana za izlet na Plitvice, a naš će grad napustiti u  nedjelju, a bit će ispraćeni sa Trga hrvatskih rodoljuba.
Pročitano 1080 puta