Utorak, 26 Lipanj 2018

Novost za buduće srednjoškolce- jezična gimnazija i u Ogulin

Napisao/la 
Počele su prijave za upis učenika u srednje škole. Naime, kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole, prijave obrazovnih programa započele su danas točno u podne, a ogledne ljestvice poretka bit će vidljive večeras od 22:00 sata.  Prijave će trajat će do 10. srpnja 2018. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtjevaju dodatne provjere.

Važno je istaći da će ogulinske srednje škole u nadolazećoj školskoj godini moći primit 208 novih učenika. Tako će Gimnazija Bernardina Frankopana priliku za srednjoškolskim obrazovanjem omogućiti budućim hotelijersko-turističkim tehničarima, ekonomistima, prodavačima, te učenicima općeg i ježičnog smijera gimnazije. Upravo spomenuti jezični smijer odlična je novina koju u narednoj školskoj godini učenicima nudi ogulinska gimnazija. Za svaki od navedenih programa predviđeno je po 20 slobodnih mjesta.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin pokušati će popuniti 108 slobodnih mjesta. Po 8 automehaničara, strojobravara i vodoinstalatera, 10 stolara, 14 frizera te po 20 elektrotehničara, tehničara za računalstvo i tehničara za željeznički promet. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja.
Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju itekako poštovati navedene termine. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2018./2019. – Idemo u srednju!“ pa ukoliko nešto nije jasno, svakako se prije popunjavanja obrazaca, informirajte.
Pročitano 1385 puta