Srijeda, 27 Lipanj 2018

Milijun eura iz Razvojnog fonda Karlovačke županije

Napisao/la 
Gradovima i općinama od rujna će, prvi put, biti na raspolaganju milijun eura iz Razvojnog fonda Karlovačke županije, i to za projekte koji prođu ocjenjivanje u Županiji. Rečeno je to na sastanku kojeg je, u utorak, župan Damir Jelić održao s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina naše županije.
Župan je napomenuo kako je u tijeku izrada pravilnika koji će regulirati najvažnije stvari vezane uz Razvojni fond. Ujedno je najavio da će Županija raspisati javni poziv za dodjelu sredstava iz fonda u srpnju, s rokom dostave prijave i potrebne dokumentacije do 17. kolovoza.

Sastanku je nazočio i ogulinski gradonačelnik, Dalibor Domitrović koji nam je pojasnio što će sredstva Razvojnog fonda donijeti gradovima i općinama naše županije :Riječi je bilo i o troškovima prijevoza učenika za narednu školsku gdinu, a gradonačelnika smo pitali hoće li biti nekih novina za roditelje:Na sastanku je bilo riječi i o Državnom planu prostornog uređenja, a izvjestiteljica je bila zamjenica župana, Martina Furdek Hajdin. Istakla je da jedinice lokalne samouprave trebaju dostaviti sugestije što se treba promijeniti, a Karlovačka županija će objediniti sve pristigle prijedloge i poslati ih prema državnoj razini. Rok za podnošenje prijedloga je 16. srpnja.
Pročitano 1117 puta