Četvrtak, 28 Lipanj 2018

Ususret ovogodišnjem Ogulin Trailu

Napisao/la 
"Više od trčanja" naziv je predavanja koje je u srijedu održano u Pučkom otvorenom učilištu. Predavanje su organizirali članovi Društva za spotsku rekreaciju Koci, a u sklopu aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Srijedom u Pučkom".

Gost predavač bio je Darko Mršnik, psiholog, nutricionist, instruktor pilatesa, kondicijski trener, dugogodišnji sportaš i natjecatelj u sportovima izdržljivosti. Odlazak u prirodu djeluje kao nešto iskonsko u nama jer je trčanje nakon hodanja primarna aktivnost koja je pomogla čovjeku da opstane u prirodi jer je bio prisiljen preživjeti. Današnji način života koji je prepun stresa, loše prehrane i nekretanja „odmetnuo“ je čovjeka od prirode te zapravo i ne čudi porast broja ljudi koji se rekreativno bave ovim sportom.
Darko Mršnik tako je posjetiteljima pokušao približiti što to Trail trčanje jest, kako se pripremiti za jednu utrku te na koji način pravilno trčati, a sve kako bi spremni dočekali ovogodišnje izdanje Ogulin traila. Inače, najbajkovitija utrka hrvatske trkače scene će se održati 15. rujna.
Pročitano 839 puta