Petak, 29 Lipanj 2018

Javno, transparentno i otvoreno građanima

Napisao/la 
Prva, povijesna prezentacija o radu i aktivnostima gradonačelnika i gradske uprave Grada Ogulina održana je u četvrtak u Gradskoj knjižnici. Pred građane su tako stali gradonačelnik Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici, Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić.

Gradonačelnik je uvodno istaknuo kako su prvu godinu njihova rada obilježili brojni problemi, ali i aktivan i predan rad, pa prosječan radni dan gradskog vodstva traje i po 12 sati. Vodili su se naumom da njihov rad bude otvoren i transparentan, te da naglasak bude na što jačoj i češćoj interakciji i komunikaciji sa građanima.
"Nakon 27 godina vladavine HDZ-a nastupile su promjene. Nije nam bilo lako. Neki će reći da nismo napravili ništa, a neki da smo učinili mnogo. No, mi ne želimo bježati od javnosti i građanima želimo predstaviti što smo učinili i što planiramo" - rekao je gradonačelnik Domitrović, napomenuvši kako su i putem medija i društvenih mreža građane redovito izvještavali o svojim aktivnostima.
U nastavku je gradonačelnik prisutne upoznao sa 30-ak najvažnijih projekata na kojima je gradska uprava radila tijekom prve godine mandata. Projekti su bili razvrstani u 6 kategorija: zaštita grada opoplava, zbrinjavanje otpada, gospodarski razvoj, briga o djeci, promet i ostalo.

Po završetku prezentacije zainteresirani građani uputili su nekoliko pitanja gradonačelniku, a najviše pitanja bilo je vezano uz sustav prikupljanja otpada. Veliki je ovo iskorak gradske vlasti ka jačanju transparentnosti njihova rada, za što su ih nazočni nagradili pljeskom.
Pročitano 980 puta