Srijeda, 04 Srpanj 2018

Čista petica za Ogulin!

Napisao/la 
Grad Ogulin zaslužio je čistu peticu! Naime, Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica, i to svih 576 koliko ih ima.
“Prosječna proračunska transparentnost” mjerena je brojem proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama županija, gradova i općina.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović prokomentirao je dobivenu visoku ocjenu slijedećim riječima:Gradska uprava tijekom siječnja objavila je na svojoj web stranici Proračunski vodič za građane za tekuću godinu. Koja je njegova uloga pojasnio nam je gradonačelnik:Inače, prema prosjeku svih lokalnih jedinica na svome području, najtransparentnije županije su, navodi se u analizi, Primorsko-goranska, Koprivničko – križevačka i Karlovačka županija, a gradovi su prosječno najtransparentniji u Krapinsko -zagorskoj, Istarskoj i Karlovačkoj županiji. Proračunska transparentnost, inače, podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu.
Pročitano 638 puta