Četvrtak, 05 Srpanj 2018

Tražilo se mjesto više

Napisao/la 
Sinoć se u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta tražilo mjesto više. Naime, članovi Hrvatskog pjevačkog društva “Klek” Ogulince su počastili svojim, već tradicionalnim, koncertom.
Izveli su neke od najpoznatijih zborskih skladbi, te hrvatskih klapskih pjesama, a sve pod vodstvom dugogodišnje umjetničke voditeljice Lidije Stipetić. Koncertu su nazočili i gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović i njegova  zamjenica  Ivana Salopek Šumonja. Voditeljica programa bila je mlada Nika Gračanin, a svojim plesnim nastupom uveličale su ga članice Društva Naša djeca  Ogulin i Ogulinskih mažoretkinja.
Uvodni dio bio je potpuno drugačiji od onoga što smo do sad imali prigode vidjeti. Naime, mlade plesačice uplesale su u prepunu dvoranu i podijelile ruže gradskim čelnicima.
Članovi HPD-a "Klek" koncert su započeli, još uvijek neslužbenom, himnom Grada Ogulina “Zvone zvona Sv. Križa”. Pjesmu je, podsjetimo, komponirao naš Ogulinac, maestro Josip Magdić. Autorica teksta je prof. Marija Magdić, koja vjeruje da će i Ogulin, kao i mnogi drugi gradovi, imati svoju svečanu pjesmu za posebna izvođenja, jer je s tom svrhom i komponirana.
Sve u svemu, bila je ovo još jedna uspješna kulturna večer u sklopu manifestacije Frankopanske ljetne večeri.
Manifestacija se nastavlja sutra 21. Međunarodnim festivalom folkolra. U dvorištu Frankopanskog kaštela, od 20 sati i 30 minuta, ogulinskoj publici predstaviti će se skupine iz Kenije, Perua, Finske, Indije i Filipina. U slučaju lošeg vremena nastup će se održati u Gradskoj sportskoj dvorani, kraj Prve osnovne škole, u istom terminu.
Pročitano 811 puta