Ponedjeljak, 16 Srpanj 2018

Ogulinu 2,1 milijuna bespovratnih kuna

Napisao/la 
U Ogulin stiže novih 2,1 milijuna bespovratnih kuna iz EU fondova. Naime, zamjenik gradonačelnika Daniel Vukelja i direktorica ogulinskog Turističkog ureda Sonja Drašković u ponedjeljak su nazočili svečanom potpisivanju 16 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava. Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 230 milijuna kuna za ITU gradove Rijeku i Zadar, razvoj e-usluga te zaštitu okoliša, od čega je 187 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, točnije 81%.

Što našem gradu donosi potpis ovog ugovora, te za što će konkretno sredstva biti utrošena doznali smo od zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, koji je za slušatelje našeg radija rekao:Zamjenik gradonačelnika pojasnio nam je kako je slijedeća faza pokretanje postupka javne nabave, nakon čega će se pristupiti radovima u, popularno zvanom, parku Izviđača.
Ovom prigodom nazočnima se obratila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a potisivanju ugovora nazočio je i župan Karlovačke županije Damir Jelić. Događaju su prisustvovali i predstavnici Ministarstva uprave, Ministarstva turizma i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.
Pročitano 930 puta