Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018

27 godina je prošlo

Napisao 
U nedjelju je obilježeno točno 27 godina, od 22. srpnja 1991. godine, od jutra kada je u 5 sati počeo je prvi minobacački napad na Josipdol. Pobunjeni četnici su iz pravca Vojnovca i Plaškog gađali Policijsku postaju u Josipdolu, koja je tada bila smještena u Hotelu Josipdol, te benzinsku postaju. Postrojbe MUP-a pod zapovjedništvom Jose Turkovića, zapovjednika tadašnje postrojbe Specijalne policije iz Ogulina, te pripadnici ZNG-a bataljuna Klek pod zapovjedništvom Mike Kolića odbile su napad.
Na žalost, toga dana pala je i prva žrtva s područja bivše općine Ogulin. Bio je to Ivica Cindrić (Piva), rođen je 16. svibnja 1967. koji je bio pripadnik policijskih postrojbi.

U nedjelju su njegov grob na Sv. Petru, uz članove obitelji, posjetila i delegacija Grada Ogulina, gradonačelnik Dalibor Domitrović i  predsjednik Gradskog vijeća Željko Stipetić, saborski zastupnik Tomislav Lipošćak, članovi udruga proizišlih iz domovinskog rata, suborci i prijatelji,  odajući počast polaganjem cvijeća i zapalivši svijeće.
Sa Sv. Petra sudionici su se uputili do Trga Hrvatskih rodoljuba gdje su odali počast svim poginulim braniteljima našeg kraja.
Nakon toga dio sudionika i članovi BK Frankopan uputili su se do Oštarija gdje su odali počast kod spomenika Siniši i Zrinku Renduliću. Obišli su potom Sabaljsku Dragu, mjesto pogibije Ivice Cindrića Pive, te Pitomi Javor.
Pročitano 1530 puta