Subota, 08 Rujan 2018

Pojačan nadzor sudionika u prometu

Napisao/la 
U cilju povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja prometnih prekršaja, prvenstveno nadzora vozača koji voze pod utjecajem alkohola i/ili droga, policijski službenici će na području Policijske uprave karlovačke u noći sa subote na nedjelju provoditi pojačani nadzor u prometu.

Osim toga, na području Policijske uprave karlovačke u nedjelju 9. rujna provoditi će i pojačan nadzor vozača mopeda i motocikala. Sankcionirat će se vozači koji čine prekršaje od kojih izdvajaju: prekoračenje brzine kretanja vozila, ne korištenje zaštitne kacige, vožnju pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, istek valjanosti prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, korištenje vozila čija snaga prelazi propisanu jačinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno obilaženje, pretjecanje i mimoilaženje, propisno postavljanje i vidljivost registarske oznake kao i svi ostali prekršaji kojima vozači motocikla i mopeda dovode u opasnost prvenstveno sebe, a i druge sudionike u prometu.
 
Policija poziva sve sudionike u prometu da budu odgovorni i savjesni sudionici u prometu i da se pridržavaju svih propisa i pravila kako bi bilo što manje stradavanja.
Pročitano 708 puta