Subota, 15 Rujan 2018

Punih 145. godina sa nama

Napisao/la 
U petak, 14. rujna, proslavila se, osim Dana grada, i 145. obljetnica djelovanja DVD-a Ogulin. Okupljanje je počelo u 16 sati ispred Doma DVD-a, gdje je sat kasnije održana pokazna vježba. Osim vatrogasaca, pratili su je gradski čelnici, predstavnici ostalih žurnih službi i zainteresirani građani.
Od 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu održana je svečana sjednica. Svečana sjednica održana je u nazočnosti gradonačelnika Dalibora Domitrovića, zamjenika predsjednika Županijske skupštine Ivana Vukovića, pročelnika područnog ureda DUZIS-a Martina Barića, predsjednika PVZ Ogulin Franje Kolića, zapovjednika PVZ i JVP Ogulin Ivana Luketića, načelnika PP Ogulin Gorana Vukelje, te ostalih uzvanika i gostiju. Na sjednici je bilo govora o bremenitih 145 godina ovog, jednog od najstarijih u zemlji, vatrogasnog društva iz kojeg je krenuo razvoj vatrogastva na našem području kakvog ga danas poznamo. Poseban osvrt dan je i na rad Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Skupu se prigodnom čestitkom obratio i gradonačelnik Domitrović, poželjevši ogulinskom DVD-u još puno uspješnih godina rada, uz što manje intervencija. Članovima ogulinskog DVD-a prigodne čestitke i poklone uputili su i predstavnici brojnih pobratimljenih vatrogasnih društava iz zemlje, ali i šire koji su svojom nazočnošću uveličali ovu važnu obljetnicu.

Ovom prigodom uručena su i posebna priznanja članovima DVD-a Ogulin. Spomenicu za 10 godina rada dobili su: Ante Vučić, Dean Salopek, Ivan Hećimović i Matija Stipetić. Za 20 obljetnicu rada spomenicu su primili Marko Cindrić i Ivan Puškarić. Juraju Geriću uručena je spomenica za 30 godina rada, dok su za 40 godina rada spomenice uručene Iliji Trboviću, Ivici Puškariću, Petru Butkoviću, Ivici Butkoviću i Nikoli Požegi. Brončane medalje otišle su u ruke Matije Stipetića, Stjepana Stipetića, Ante Vučića, Marka Biondića i Ivana Hećimovića. Srebrnom medaljom okićeni su Željko Blašković i Juraj Gerić. U zvanje vatrogasca promoviran je Marko Benović. U vatrogasce 1. klase promovirani su Stjepan Stipetić, Ivan Hećimović, Mihael Vučić, Haris Ligata, Matija Očić i Igor Regetaš.
Posebnim zahvalnicama i prizanjima nagrađeni su članovi Miro Brozović, Ivica Ceranić, Marijan Kurelac, Josip Stipetić, Marijan Gerić, Ivica Cindrić i Marijan Stipetić.
Zahvalnice su uručene i gradonačelniku Domitroviću, Franji Koliću i Ivanu Luketiću za pomoć koju su Grad Ogulin, te Područna vatrogasna zajednica i Javna vatrogasna postrojba Ogulin pružili u vidu pokroviteljstva nad ovom obljetnicom.

U večernjim je satima održan i koncert Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin i njihovih gostiju iz DVD-a Vrbovsko. Sve je završilo zajedničkim druženjem u Hotelu Frankopan.
Pokrovitelj proslave bio je Grad Ogulin.
Pročitano 725 puta