Srijeda, 03 Listopad 2018

"Ožiljci života"

Napisao/la 
Trebaju li i psihijatrima psihijatri, pitanje je na koje je ogulinskoj publici odgovor ponudio poznati psihijatar, dr. Veljko Đorđević. U Gradskoj knjižnici i čitaonici sinoć je, s Marijanom Braš i Zoranom Simićem, predstavio knjigu "Ožiljci života".
Presdtavljanje je izavalo popriličan interes Ogulinaca, a na samom početku druženja doznali smo kako je Đorđević porijekom iz naših krajeva, točnije zaselka Lipa pored Josipdola. Podijelio je sa prisutnima, između ostalog, svoja sjećanja na dane i anegdote iz djetinjstva koje je proživio upravo tamo.

Inače, knjiga je satkana od emotivnih priča, koje su dijelom i autobiografske. Priče su to o ljudima i njihovim ožiljcima, ali i uzdizanju, nadi i ljubavi, jer je ljubav najčešće duh koji pokreće, a prolazeći bol i patnju hodamo unatrag. U životu prolazimo različite emocionalne vrtloge, dižemo se i padamo, neki s više ožiljaka na duši, drugi s manje. No bolje je imati bolne ožiljke nego proživjeti život netaknut, poručio je Veljko Đorđević.

Neki od posjetitelja odlučili su se na kupnju knjige. Zanimljivo je da je u publici bilo i posjetitelja koji su se na kraju predstavljanja prisjetili zajedničkih doživljaja iz djetinjstva s Veljkom, provedenog u okolici Josipdola. Bilo je ovo zanimljivo književno druženje.
Pročitano 819 puta