Četvrtak, 04 Listopad 2018

Sretan im 133. rođendan!

Napisao/la  Radio Ogulin, foto: http://www.otsog.hr/
Učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole proslavili su 133. rođendan ove ustanove. Škola se tako može podičiti s dugom tradicijom poučavanja i odgajanja mladih ljudi u strukovnim zanimanjima. Ujedno je i najstarija strukovna škola na području Karlovačke županije, ali i šire.
Od davne 1885. godine generacije profesora i nastavnika obrazovali su učenike u zanimanjima urar, limar, opančar, bravar, tiskar, postolar, trgovac, soboslikar, dimnjačar, mesar, pekar itd..

Danas obrazuju učenike u zanimanjima elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za željeznički promet, automehaničar, strojobravar, vodoinstalater, stolar i frizer. Škola je nekad, kao i danas, predstavljala i predstavlja okosnicu strukovnog obrazovanja u gradu Ogulinu, ali i šire.
Svojim najvećim bogatstvom smatraju učenike i nastavnike, te ulažu u njihovo znanje i napredovanje. Nastoje osigurati kvalitetu učenja i poučavanja kako bi učenici stekli temeljne i strukovne kompetencije za dobivanje kvalifikacija potrebnih tržištu rada, za daljnje obrazovanje te cjeloživotno učenje.
Povodom proslave 133 obljetnice postojanja strukovnog školstva u Ogulinu posjetili su ih brojni gosti – predstavnici Grada, ravnatelji škola, te predstavnici drugih važnih institucija na području Grada Ogulina s kojima imaju odličnu suradnju.

Ovom prigodom istaknuli su i nagradili učenike odlikaše, a to su: Danijel Ceranić, Dominik Domitrović, Luka Grdešić, Mateo Grdić i Mateo Jurković, Marko Luketić, Leo Kučan, Viktoria Brozović, Dario Krevelj, Josip Lešić, Maja Vignjević, Ivan Brletić, Luka Turković, Martin Moguš, David Kosanović i Natalija Rendulić.

Nisu zaboravili ni djelatnike koji svojim višegodišnjim radom u školi pridonose kvaliteti rada, te su i oni prigodno nagrađeni: Maja Šajn (10 godina), Tomislav Rendulić (15 godina), Gordana Vine (15 godina), Valentina Ceranić (20 godina), Milan Žlimen (20 godina), Zvonko Galić (20 godina), Zrinka Ceranić-Jurković (20 godina) i Ivan Puškarić (40 godina).

Kao i svake godine, rođendan je proslavljen prigodnim kulturnim programom.
Pročitano 989 puta