Srijeda, 10 Listopad 2018

"Plastičnim čepovima do skupih lijekova"

Napisao 
"Plastičnim čepovima do skupih lijekova" naziv je svima već dobro znane humanitarne akcije kojoj su se danas prijepodne odazvali brojni Ogulinci.
Naime, akcija prikupljanja plastičnih čepova, u organizaciji ogulinske Udruge "Perunika", održana je na trgu kod golubice. Bila je ovo izvrsna prigoda za sve građane koji su čepove marljivo sakupljali da ih i predaju. Tako je danas tijekom dva i pol sata prikupljeno oko 50 vreća čepova. Prikupljeni čepovi bit će predani krajem mjeseca Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec, pa sve do tada možete i dalje prikupljati čepove i pomagati oboljelima.

Članovi Udruge "Perunika" pokrenuli su ovu humanitarnu akciju na našem području, a tijekom protekle godine, zahvaljujući brojnim građanima i ustanovama, prikupili su ukupno 305 kg plastičnih čepova.

Inače, čakovečka Udruga oboljelih od leukemije i limfoma djeluje od 1998. godine, neprofitna je, a osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti na području Hrvatske. Udruga, koja ima više od 500 članova, vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a, te srodnih hematoloških i onkoloških bolesti. Skupljajući plastične čepove, svi zajedno činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo.
Pročitano 647 puta