Četvrtak, 25 Listopad 2018

Bespovratnim sredstvima do produženog boravka u ogulinskom vrtiću

Napisao/la 
U Dječji vrtić "Bistrac" Ogulin stiže 855.225,29 kuna, a radi se o bespovratnim sredstvima. Novci su osigurani iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. - unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku uprličilo je u srijedu u Karlovcu svečano potpisivanje ovog ugovora. Ugovor je sa ministricom Nadom Murganić potpisala ravnateljica vrtića Ivanka Turković, a u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ivane Salopek Šumonje. Inače, Grad Ogulin je partner na ovom projektu.

Ravnateljica Turković pojašnjava koje promjene će u vrtiću uslijediti zahvaljujući odobrenim, bespovratnim sredstvima:Zahvaljujući osiguranim sredstvima, na pola radnog vremena zaposliti će se odgajateljica, te kuharica i spremačica. Ovakav vid rada pogodan je roditeljima koji rade u smjenama.

Zanimalo nas je koliko dugo će trajati ovaj projekt i što nakon njegova isteka, a ravnateljica Ivanka Turković nudi slijedeći odgovor:Ovaj važan iskorak u radu ogulinskog vrtića zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja prokomentirala je slijedećim riječima:

Pročitano 645 puta