Nedjelja, 28 Listopad 2018

Ogulinski Savjet mladih postao primjer drugima

Napisao/la 
Održana je 5. sjednica Savjeta mladih Grada Ogulina. Jednoglasno su donesene izmjene i dopune postojećeg Poslovnika Savjeta mladih kojim se od sada ostavlja mogućnost da članovi sjednicama prisustvuju putem video linka ili telefonski. Ova izmjena Poslovnika pozitivno je odjeknula na državnoj razini, zbog čega je Savjet mladih Ogulina postao primjer dobre prakse ostalim Savjetima u Hrvatskoj. Donesen je i Poslovnik kojim bi se uredila pitanja oko sazivanja zajedničkih sjednica više Savjeta mladih.

Kako bi doznali što je učinjeno ove godine po pitanju mladih u našem gradu, mladi su zatražili i izvješće gradonačelnika Grada Ogulina. Gradonačelnik Dalibor Domitrović je u svom izvješću, između ostalog, istakao kako će Ogulin, po prvi put, za advent dobiti svoje klizalište na kojem će moći uživati svi Ogulinci. Ovom prigodom je naglasio da sve što se u Ogulinu trenutno radi ide u korist mladih ljudi. Cilj mu je osigurati mladima socijalnu sigurnost i perspektivu kako bi, u konačnici, u svom rodnom gradu i ostali živjeti po završetku školovanja.

Na Sjednici se raspravljalo i o nacionalnoj konferenciji Savjeta mladih koja će se održati u Puli, od 5. do 7. prosinca. Dogovoreno je da će na konferenciji ogulinski Savjet predstavljati članica Lucija Luketić i njezina zamjenica Emili Topčić. Savjet je u svom proračunu predvidio sredstva za odlazak na konferenciju.

Raspravljalo se o Leadership akademiji koju će Savjet provesti tijekom studenog s ciljem uključivanja mladih ljudi u kreiranje politike za mlade u Ogulinu. Cilj edukacije je iznjedriti mlade ljude koji će, primjenom svojih dosadašnjih iskustava i postignuća na raznim poljima, pomoći budućem razvitku grada.

Predsjednik Savjeta Filip Šehović izrazio je zadovoljstvo što su svi članovi Savjeta u ovih 6 mjeseci od konstituiranja pokazali izniman interes za aktivnosti i dali svoj doprinos, što je u konačnici rezultiralo prepoznatljivošću ove organizacije u Ogulinu.
Nova sjednica održati će se krajem prosinca, a na njoj će se zaključiti rad Savjeta za ovu godinu.
Pročitano 826 puta