Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018

Sinoć otvoren Advent u Ogulinu

Napisao 
Prigodnim programom sinoć je otvorena manifestacija Advent u Ogulinu. Nakon svete mise, župnik Josip Štefančić i gradonačelnik Dalibor Domitrović upalili su prvu adventsku svijeću na vijencu koji je ove godine postavljen na Cesarovcu. I same organizatore iznenadio je vrlo velik broj okupljenih građana, ne samo pri paljenju svijeće, već i na trgu kod golubice, gdje je pripremljen prigodni program, kojeg je vodio Dubravko Dragičević.

U ime organizatora nazočne je pozdravila direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, zahvalivši na pomoći pri organizaciji Adventa gradu Ogulinu, Pučkom otvorenom učilištu, SKG-u, te Radio Ogulinu i OGportalu. Upoznala je nazočne sa programom i aktivnostima koje će se održavati u prosincu, a sa nekoliko prigodnih riječi okupljenima se obratio i župnik Josip Štefančić.
Gradonačelnik Dalibor Domitrović zahvalio je na dolasku brojnim sugrađanima, upalivši božićnu rasvjetu. Uslijedio je koncert grupe Sound Source, a nekoliko pjesama otpjevali su ovogodišnji pobjednici festivala Jagor.

Danas tijekom dana program je nastavljen humanitarnom akcijom, u ogulinskoj Obrtničkoj i tehničkoj školi, “Frizura ti se nudi, a ti human budi”.
Inače, predvečer, u sklopu ove manifestacije, u ogulinskoj Gradskoj knjižici i čitaonici započinje program "Božićna bajka u Knjižnici". Tako će patuljčice Djeda Mraza tijekom tjedna, svaki dan od 17:30 do 18:30, čitati prigodnu priču, a nakon priče mališane očekuje iznenađenje.
Pročitano 770 puta