Utorak, 04 Prosinac 2018

U "Bistracu" s radom započeo produljeni boravak

Napisao/la 
Početak novog radnog tjedna u Dječjem vrtiću "Bistrac" donio je jedan novitet. Naime, s radom je započeo produljeni boravak za mališane.
Za tu namjenu osigurana su bespovratna sredstva putem natječaja Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog  programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. - unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Radi se o iznosu od gotovo 856.000,00 kuna, a projekt će trajati narednih 29 mjeseci.
Ovakav vid rada vrtića pogodan je roditeljima koji rade u smjenama, a produljeni boravak radi svakodnevno, nakon završetka redovog primarnog programa, od 16 i 30 do 21 sat.

Kako bi sve na vrijeme započelo s radom, proteklih tjedana u vrtiću su imali pune ruke posla, a na čemu se radilo otkriva ravnateljica Ivanka Turković:O novoj usluzi koju nudi ogulinski vrtić posljednjih tjedana informirani su i roditelji koji već koriste usluge ove ustanove, a ravnateljica se nada kako će broj polaznika produljenog boravka uskoro biti još veći.

Gostujući u našoj Temi dana, ravnateljica vrtića "Bistrac", Ivanka Turković rekla nam je, između ostalog, nešto više o radu igraonica koje će se održavati u sklopu produljenog boravka:Kroz rad u etno igraonici djeca će se upznati sa tradicijskom i kulturnom baštinom našeg kraja, ali i cijele zemlje. Istodobno će im rad u engleskoj igraonici pomoći pri što lakšem usvajanju prvog stranog jezika. Prema riječima ravnateljice interes za ove igraonice je izuzetno velik, a Ivanka Turković zaključno poručuje:

Pročitano 774 puta