Četvrtak, 06 Prosinac 2018

Sveti Nikola oduševio najmlađe

Napisao/la 
Niti hladonća, niti kiša danas nisu uspjeli izbrisati osmjehe s uzbuđenih dječjih lica. Naime, naš grad danas je posjetio Sveti Nikola, a stigao je na kočiji, u pratnji svojih pomoćnika, s punim vrećama darova. Zbog loših vremenskih uvjeta s ogulinskim mališanima družio se u župnoj crkvi Sv. Križa, koju su do posljednjeg mjesta popunila djeca ogulinskog vrtića i škola u pratnji odgojiteljica, nastavnica i roditelja.

Riječi dobrodošlice uvodno je uputio župnik Josip Štefančić, a potom se, s nekoliko prigodnih poruka, okupljenima obratio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Oduševljenju najmlađih nije bilo kraja kada ih je pozdravio Sveti Nikola, koji je sa njima popričao i saslušao njihove dojmove i želje. Svako dijete dobilo je poklon paket, a kako doznajemo podijeljeno je oko 700 paketa za koje je sredstva osigurao Grad Ogulin.
Nije zaboravio niti djecu koja trenutno borave na Dječjem odjelu ogulinske bolnice, koju je, također danas, posjetio i razveselio poklonima. Nakon što je obišao one najmlađe, iskoristio je priliku i navratio do svog omiljenog radija – Radio Ogulina.

Inače, neposredno prije njegova dolaska učenici Osnovne škole Ivane Brlić – Maužuranić izveli su, dva puta, u Pučkom otvorenom učilištu predstavu pod nazivom "Sveti Nikola u obitelji".
Pročitano 853 puta