Četvrtak, 24 Siječanj 2019

U Karlovcu održana nova tiskovna konferencija ogulinskog HDZ-a

Napisao/la  Radio Ogulin; foto: ŽO HDZ KAZUP
Iz tajništva Županijske organizacije HDZ-a Karlovačke županije, zaprimili smo priopćenje u kojem se navodi da je u Karlovcu uprličena konferencija za medije na kojoj su sudjelovali predsjednik GO HDZ-a grada Ogulina, Tomislav Lipošćak i vijećnici HDZ-a u prethodnom mandatu, Zlata Kurelac i Ivica Porubić.

Kako stoji u priopćenju, na konferenciji su se osvrnuli na nedonošenje proračuna za 2019. godinu zbog čega u Ogulinu slijede izvanredni izbori za Gradsko vijeće.

"U samom Zakonu o proračunu stoji da gradonačelnik utvrđuje prijedlog proračuna i predaje ga predstavničkom tijelu na donošenje do 15. studenog tekuće godine. Međutim gradonačelnik Ogulina nije ispoštovao taj rok zakona već je prijedlog predao 30. studenog svakom vijećniku ponaosob. Također, nisu proveli savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u trajanju od 30 dana, pa tako ni taj rok nije ispoštovan, već se savjetovanje provodilo dva tjedna. Tako kada pogledamo obrazloženje financijskog plana za 2019. spominje se smanjenje prireza, poreza na dohodak sa deset na pet posto i to počevši od 1. siječnja ove godine. Međutim, kako nije provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje je moralo biti provedeno sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama možemo zaključiti kako se ovdje radi samo o manipulaciji građanima pred predstojeće izbore", istaknula je Zlata Kurelac.

"Je li raskidanje koalicije s koalicijskim partnerima bez ikakvog rješenja i volje za dogovorom u cilju dobrih i konstruktivnih odluka za Ogulin? Očito da nije, očito je glavni cilj bio izazvati krizu i nove izbore i loviti političke bodove u mutnom", kazao je Porubić.

"Gradonačelnik Ogulina i ogulinski SDP spotaknuli su se već na prvoj stepenici kada u zakonskom roku nisu predali predstavničkom tijelu prijedlog proračuna, a kada sam samog gradonačelnika na sastanku 11. prosinca pitao zašto to nije učinio odgovorio mi je da odgovore potražim drugim kanalima, pa neka sada mediji budu jedan od kanala. Sada je svima jasno da je sve ovo bio jedan politički igrokaz u kojem se fokus želio pomaknuti od stvarne odgovornosti SDP-a za izazvano stanje i krizu vlasti u Ogulinu i eventualno uhvatiti koji politički poen i svaliti krivnju na neke druge političke aktere u Gradu Ogulinu", zaključio je predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak.
Pročitano 609 puta