Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019

SDP-ovci osnovali Savjet za ratne veterane

Napisao 
U prostorijama Županijskog odbora  SDP-a grada Karlovca osnovan je Savjet za ratne veterane SDP-a Karlovačke županije.

Namjera ovog tijela jest očuvanje digniteta Domovinskog rata, razvoj i njegovanje kvalitetnog odnosa lokalne zajednice spram ratnih veterana, te stradalnika Domovinskog rata. Mišljenja su kako i ova kategorija građana može i mora dati drugačiji doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, koje će biti po mjeri svih građanki i građana Republike Hrvatske.
“Zagovarat ćemo individualni pristup svakom branitelju u rješavanju njegovih statusnih pitanja, kao i pomno planiranje, te adekvatno rješavanje statusa branitelja koje će imati uporište u zakonodavnom okviru RH. Težište našeg rada biti će i na zapošljavanju branitelja, kao i njihove djece. Mišljenja smo kako je nužno članove braniteljske populacije još više uključiti u uobičajene životne tokove, kako u lokalnoj zajednici, tako i šire.

U narednom razdoblju želimo kroz rad Savjeta potaknuti raspravu o ključnim pitanjima važnim za sve ratne veterane, a kao članovi SDP-a dat ćemo svoj doprinos i u raspravama o aktualnim društveno-političkim temama koje, već duže vrijeme, usporavaju sve aspekte razvoja Republike Hrvatske.
Stava smo kako hrvatski ratni veterani nikada nisu bili, niti bi trebali biti, povlaštena kasta. U obrani od agresije i u miru znali smo i djelili smo sudbinu hrvatskog naroda, kao i svih građana Republike Hrvatske. Želja nam je i namjera to činiti i dalje. Radom u ovom Savjetu želimo dati naš doprinos u izgradnji pravednijeg, boljeg i zdravijeg društva koje će ostati u rukama nekih budućih generacija. Ne želimo kao hrvatski ratni veterani stajati po strani, već želimo biti aktivni dionici hrvatskih političkih i društvenih tokova i procesa.

Suprotno aktualnoj politici koja je dovela do raslojavanja braniteljske populacije osnivanjem 70-ak udruga proisteklih iz Domovinskog rata u županiji. Mi se želimo baviti njihovim uključivanjem u društvo i osiguranjem socijalnog statusa. Kroz naš rad isključivo ćemo se zalagati za nestranački pristup u radu s udrugama, a pogotovo za političku i financijsku transparentnost. Aktivno ćemo promicati vrijednosti NOB-a i antifašizma, s obzirom da se radi o temeljnim vrednotama koje su utkane u same temelje naše državotvornosti”- istaknuo je novoizabrani predsjednik županijskog Savjeta za ratne veterane Renato Glavaš.
Pročitano 658 puta