Utorak, 29 Siječanj 2019

U petak noć provedite u Zavičajnom muzeju

Napisao/la  Tina Trivanović; foto - http://zavicajni-muzej-ogulin.hr
Ovog petka u ogulinskom Zavičajnom muzeju, prigodnim programom, obilježit će se tradicionalna manifestacija „Noć muzeja 2019.“. Tema ovogodišnje "Noći muzeja" je „Muzeji – inovacije i digitalna budućnost“.

Sve posjetitelje tako će, u vremenu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, dočekati brojni noviteti koji predstavljaju odličan spoj tradicijske baštine i povijesti sa modernim tehnologijama 21. stoljeća. Tijekom održavanja manifestacije za posjetitelje će biti osiguran besplatan wi-fi internetski pristup u cijelom muzeju. Osim toga djelatnici muzeja posljednjih dana pripremaju bogat i drugačiji program. Premijerno će se predstaviti i novi način prezentacije dijela stalnog muzejskog postava i to putem QR (quick response) kodova. Kako doznajemo QR kodovi će ostati u funkciji i nakon završetka ove manifestacije, a na taj način bit će obogaćena ponuda i sam doživljaj muzeja, te njegove građe.

Više o ovom novitetu doznajemo od privremene ravnateljice Ane Krznarić:Od 19.00 sati posjetitelji će moći poslušati predavanje pod nazivom “Stari grad Ogulin i virtualna stvarnost – oživljavanje prošlosti novim tehnologijama”. Predavanje će biti popraćeno demonstracijom postupka 3D modeliranja za potrebe izrade fotorealističnih slika dijelova Starog grada Ogulina, a održati će ga tim mladih samostalnih autora iz Rijeke.

U planiranju manifestacijskog programa uspostavili su suradnju s Društvom pedagoga tehničke kulture Ogulin koji će im pomoći obogatiti večer brojnim zanimljivim tematskim sadržajima, a kojima otkriva Ana Krznarić:Uz sve to djelatnici Muzeja posjetitelje će dočekati s toplim napitcima, a u pripremi su i dodatna iznenađenja. Između ostalog, bit će proglašen i pobjednik Nagradnog foto natječaja „Gledam – fotkam – volim Ogulin“. Ana Krznarić u nastavku otkriva koliko su zaprimili fotgrafija, te na koji način će biti izabran pobjednik:Na kraju napomenimo kako je ulaz na manifestaciju "Noć muzeja 2019." besplatan za sve posjetitelje.
Pročitano 518 puta