Ponedjeljak, 12 Listopad 2015

10 godina rada SKD Prosvjeta pododbora Ogulin

Napisao/la 
Srpsko kulturno društvo Prosvjeta pododbor Ogulin, proslavilo je u subotu desetu godišnjicu rada. Na samom početku sve uzvanike pozdravili su gradonačelnik Ogulina Jure Turković i njegov zamjenik Mićo Zatezalo. Obojica su istakli iznimno zadovoljstvo održavanjem proslave te Prosvjeti poželjeli još niz uspješnih godina rada.
 
Ovoj manifestaciji nazočili su i generalni konzul Republike Srbije Momčilo Radivojević, zamjenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević, načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović, načelnik PP Ogulin Dražen Lipošćak, predsjednica VSNM za područje Ogulina Milena Dobrić, protojerej Milan Simić kao i mnogi drugi uzvanici. 
Sanja Klipa predsjednica pododbora Ogulin, koja ga uspješno vodi sa zamjenicama Bogdankom Šlat i Bogdankom Jerković, čestitala je svim članovima te najavila kratku prezentaciju kojom se gostima u punoj dvorani dočarali presjek desetogodišnjeg rada. U njoj se mogao vidjeti veliki broj nastupa, druženja i odrađenih manifestacija u kojima su članovi SKD Prosvjeta uspješno predstavljali svoju kulturnu baštinu i grad Ogulin. 
Bogatim, dvosatnim programom predstavili su se gosti SKD Prosvjeta pododbor Garešnica, KD Brdo iz Kranja kao i domaćini iz Ogulina. Po završetku programa dodijeljena su priznanja za suradnju, među kojima  i posthumno Tanji Ivošević koja je od 2007- 2010. obnašala dužnost potpredsjednice. Nakon službenog programa, izvođači su s publikom zaplesali već tradicionalno, zajedničko kolo.
Pročitano 1654 puta