Utorak, 05 Ožujak 2019

Marinko Trukalj: "Ne pamtim ovakav početak požarne sezone!"

Napisao/la 
Tijekom protekla dva tjedna zabilježen je velik broj požara otvorenog prostora na širem ogulinskom području, ali i na području cijele Karlovačke županije. Iz tog razloga na području Karlovačke županije do 1. travnja je zabranjeno svako spaljivanje na otvorenom.

Gostujući u ponedjeljak u "Temi dana" Radio Ogulina, privremeni zapovjednik JVP i PVZ Ogulin Marinko Turkalj nam je, između ostalog, rekao kako ne pamti ovakav početak požarne sezone:Marinko Turkalj nam je u razgovoru rekao da se u zantnom broju slučajeva radi o namjernom izazivanju požara, a dosta njih je prouzrokovano neopreznošću građana. Stoga su tijekom proteklih dana intenzivirane i policijske ophodnje na spomenutim područjima, a neki od počinitelja su već i sankcionirani.

Privremeni zapovjednik podsjeća naše slušatelje da su sankcije poprilično visoke i kaže:Osim umora koji se javlja kod vatrogasaca, kako profesionalaca tako i dobrovoljaca, požari tijekom proteklih dana su stvorili dodatan financijski pritisak na rad JVP Ogulin, a naš sugovornik pojašnjava:Iz navedenih razloga zatražit će sastanak s ogulinskim gradonačelnikom Daliborom Domitrovićem kako bi pokušali iznaći najbolje rješenje za financiranje njihovog rada.
Ovim putem je Marinko Turkalj uputio slijedeći apel svim našim slušateljima:Unatoč apelima i u ponedjeljak je gorjelo na području Cerovnika, ali i u Breziku. Vatrogasci su bili na terenu do ponoći, a možda bi i duže da nije počela padati kiša.
Pročitano 311 puta